Marcel Schoenmakers "Schoen"

Schoen

 

Schoenmakers..... tsja.... eigenlijk valt hier weinig over te vertellen. Nou ja. Weinig zinnigs dan... Hij werd geboren. O ja? JA.

Schoenmakers (voornaam Marcel) woont aan de zwarte dijk. Bij de schoenmakertjes loopt ook Ingrid nog rond. U raadt het al: de zus van Marcel. En dat is niet alles; Ook de jongere Frank (broertje) begint tegenwoordig Marcel z'n trekjes over te nemen.  Zullie pa en ma zijn de laatste tijd wat moeite afgenomen omdat Schoen nou ongeveer een jaar aan de vrouw is, die hem een beetje in de gaten houdt. Monique uit Achtmaal. Ook wel Jot genoemd, heeft Schoen al regelmatig het zwijgen opgelegd..

Bij de schoenmakertjes in de schuur wordt elk jaar flink aan carnavalswagens gebouwd. En niet alleen door de Lamstralen, maar ook door de groep van kleine Frankie: C.V De Hannissen. De Hannissen die door alle Lamstralen ook wel "ut tweede" worden genoemd... hahaha. Schoen zelf vind het allemaal best, zoals hieronder ook te zien is op de foto waarop hij in conclaaf is met mede-Lamstraal Sjaak Poppelaars.... Op de andere foto is te zien hoe Schoen zich gedraagt als ie "los" is.... 

Deze foto is genomen in Traaie, waar de Lamstralen graag het publiek bij hun feestelijkheden betrekken... hier zweept Schoen een paar oude, maar vooral gezellige vrouwkes op... Een echte gangmaker dus.

                                               

Schoen is in het dagelijks leven timmerman en rijdt af en toe voor zullie pa met wat melk rondt. Als ie tenminste zijn rijbewijs kan vinden. Ook dat is een hele klus voor Schoen; dingen terugvinden... er is een tijd geweest dat ie bijna elke week z'n sleutels kwijt was of iets dergelijks... het is maar goed dat z'n kin vastzit, anders zoutie die ok nog kwijtraken... Gelukkig is het sinds hij Monique ontmoette iets minder erg geworden...