Ronald Snoek "Snoekske"

Snoek

 

Dit is het verhaal van Boekie Snoekie, the biggest bukkum in the world.

Hij werd ook geboren, en wel op 28 november in het jaar 1980.

In zijn leven tot nu toe is Snoekie weinig verder gekomme sinds die bewuste bevalling op 28-11-1980. Op de basisschool "de Wegwijzer" in Teteringen was tie berucht/beroemd en maakte door zijn imposante verschijning menig schoolgenoot een bietje bang. Ook het schoolbestuur heeft ie weleens bang gemaakt;

Na een lange vermoeiende dag school spurte noekie naar buiten en draaide met z'n rugzak rondjes van geluk op het plein....totdat ie z'n tas losliet...... De betreffende rugzak vloog met een schitterende boog dwars door een hele grote ruit heen en waar zijn maten dachten; we zetten het op een rennen naar huis, speerde BoekieSnoekie meteen naar binnen! Wij dachten nog; wat doet ie nou? Maar hij kon natuurlijk moeilijk zijn tas binnen laten liggen.... dan zou zullie moeder ok zegge van; "waar is oew taske nou?"

Verders heeft ie ook weleens een BBA-bus terug proberen te koppen in de halte op de Traaise-weg toen tie op weg was naar zijn vriendin Noortje.. en dat is niet het enige. Toen onze Snoekie 16 werd ging tie nog scooterrijen... ook dat ging hem goed af, totdat ie op de Wostroutseweg een auto tegenkwam die een afrit op kwam rijen.. en daar ging het goed fout, Snoekie wou binnen in die auto kijken en brak derhalve enig glaswerk met o.a. zijn helm.. logisch da ut fout ging want een afrit motte ok nie oprije en een oprit motte ok nie afrije..

Nadat Snoekie 18 was geworden en zijn roze papiertje had gehaald zou je verwachten dat hij wat rustiger was geworden maar niets is minder waar!

Zunne Seat stond netjes tussen de 2 bomen voor zullie thuis geparkeerd toen tie ietsepietske te enthousiast weg wilde rijden en 1 van die bomen tegenkwam..... dit was dus het resultaat... Er moet wel gezegd worden dat BoekieSnoekie een goed oog voor symmetrie heeft want het is echt precies in het midden ...

 

 

Snoekie heeft ondanks al deze escapades ook nog een vriendinneke: Noortje. Noortje, door vrienden en bekenden ook wel liefkozend Noor genoemd, houdt het dus al lange tijd uit meej onze Snoekie.