Sjaak Poppelaars "Sjakie"

Sjakie

 

Sjakie is een van de rustigste Lamstralen.. (ook die moeten er zijn). Aan Sjaak is makkelijk te zien hoe zijn gemoedstoestand is. Staat zijn brilleke wa scheef en doet ie constant een schaap na: "dronken" 

Sjaak is een van de 2 Lamstralen die woonachtig is/was in Traaie... Een bietje import dus. Sjaak is al vanaf het begin bij de groep en is een neefje van d'n Dilf. Met de optocht in Traaie op de zondagen is het altijd makkelijk als er bekenden daar wonen. Meestal begint het met jas ophangen en effe naar de wc, en aan het einde van de avond zitten we met 14 man in de keuken om mee te eten.. 

Sjaak heeft met zijn vrouw Franka een huis gekocht in Oud-Gastel en daarom zien we hem effe wat minder nu. Of we nou ook nog in Traaie terecht kunnen met de optocht zal geen probleem zijn, omdat er dus 2 Lamstralen daar wonen/woonden.. dus dat is een geluk bij een ongeluk....

                                    

Op bovenstaande foto ziet U Sjaak aan een lekker broodje van een of andere Traaise bakker.... 

Sjaak is ook nog de beste lasser van alle Lamstralen.... hij last een stuk hout zelfs een een betonijzer als tie er zin in heeft!! Elk jaar is het trouwens ook lachen met het geneuzel over laspinnen en dergelijke.... Sjaak werkt bij het Bredase bedrijf Caligen. Das ook makkelijk, want hij kan zo af en toe een busje spuitlijm ritselen en dergelijk materiaal wat daar gemaakt wordt. 

Sjaak heeft ook lang gevoetbald bij vv Traaie en bij de KPJ. Op het veld en in de zaal was hij bekend om zijn schitterende aannames, waarbij hij een hoge bal controleert door met beide benen de lucht in te gaan en bij het neerkomen meestal bovenop de bal staat. Uitleggen hoe het eruit ziet is moeilijk.... eigenlijk zou je zelf eens moeten kijken langs de lijn. De enige echte Sjaak-shuffle!!!